Skip navigation

Carolina Di Meo


Ger kraft och energi till resten av livet!

Carolina Di Meo är SAFE licensierad Aerobics/Dans instruktör som älskar attt möta människor både i sitt arbete som barnsjuksköterska och gruppträningsinstruktör.

- Det var en av mina bästa tider i livet och jag ville aldrig att det skulle ta slut. Det var så roligt och lärarna var engagerade och väldigt pedagogiska. SAFE utbildningen är verkligen ett minne för livet och den roligaste utbildningen jag någonsin har gått, säger Carolina.

Träning som hobby
Carolina har en gedigen träningsbakgrund och då hennes mamma var ”Mullefröken” så var det djur och natur via Friluftsfrämjandet som hon kom i kontakt med först. Efter det så blev det gymnastik med Solflickorna och simning. Hon har även testat fotboll, ridning och bågskytte.
– Jag är ingen tävlingsmänniska så under högstadiet la jag all träning åt sidan och bara hängde med kompisarna. I 9an testade jag aerobics för första gången och det blev en upplevelse av att ”det var första och sista gången”. Efter en tid kom dock saknaden av träning och jag blev inspirerad av att bli stark så jag skaffade mig mitt första gymkort 1990 på dåvarande World Class Huddinge, säger Carolina.
Carolina var nästan den enda tjejen i gymmet så efter en tid vågade hon kliva in i gruppträningssalen igen. Detta ledde till att hon 1995 bestämde sig för att utbilda sig till aerobicsinstruktör på SAFE.

Träning som yrke
Efter utbildningen började Carolina arbeta som instruktör på Tullinge gymmix där hon instruerade klasser i en stor gympahall med endast en liten bandspelare som verktyg.
– Det var en stor utmaning och jag utvecklades enormt mycket i min instruktörsroll, säger Carolina. I tillägg till detta så instruerade Carolina även klasser i Fullersta gym.
Ett år efter utbildningen bytte hon arbetsplats till Nautilus samtidigt som hon instruerade klasser på Huddinge sjukhus Idrottsförening.
– Efter två år som instruktör var jag i behov av att vidareutveckla mig så jag gick SAFE:s vidareutbildning; Avancerad Aerobics. Utbildningen gav mig både nya verktyg att använda i min instruktörsroll och mod att våga kliva ur min trygghetszon, säger Carolina. Detta ledde sedan till att Carolina tackade ja till att börja jobba som instruktör på Sports Club och har sedan dess jobbat på SATS. Hon instruerar i dagsläget aerobics – och step klasser samt core.
- Jag tycker om att skapa mina egna klasser och uppskattar intensiteten ”fart och fläkt”.
Som instruktör så lägger jag vikt vid att möta människor där de befinner sig och välkomnar alla. Jag är pedagogisk och vill att deltagarna ska känna sig framgångsrika, säger Carolina.
Nu är Carolina sugen på vidareutveckling igen och ska försöka planera in tid för detta till hösten 2012.
- Jag skulle även vilja gå SAFE Funktionell styrka utbildning för att bredda min kompetens. Jag hoppas nämligen kunna fortsätta livet ut som instruktör med anpassning till ålder, tillstånd och livssituation. Instruktörsyrket är världens roligaste jobb och det har även stärkt mitt självförtroende, säger Carolina.

Carolina är ensamstående mamma till Lucas 8 år och har honom varannan vecka. Detta innebär att hon jobbar natt som barnsjuksköterska varannan vecka, ca 60 h och är ledig den andra veckan.
- Under min lediga vecka får jag mer tid att umgås och göra aktiviteter med min son Lucas. Jag instruerar 4 klasser/vecka under 2 kvällar/vecka på SATS och under de kvällarna är Lucas med sina morföräldrar eller hos sin pappa, säger Carolina.
- Barn är ärliga, öppna och glada och som barnsjuksköterska behöver jag både kunna möta barn som vuxna samtidigt och det är otroligt givande och utvecklande. I mitt yrke som gruppträningsinstruktör möter jag också människor vilket ger mig kraft och energi till resten av livet. När jag instruerar mina klasser så får jag ett avbrott i vardagen och det bidrar till att jag kan vara här och nu. Jag blir också väldigt pigg och glad, säger Carolina.

 

Back to top