Skip navigation

Cecilia Ehrling


Det räcker med enkelheten!

Cecilia Ehrling är en stark dansprofil i Sverige och har bl a vunnit Let´s Dance två gånger. Vid sidan av sin danskarriär bygger hon en framtid inom träning och hälsa. Här kan du läsa hennes historia.

När började du dansa?
- Min mamma tog mig till Ackes dansskola när jag var 5 år gammal.
Vid 9 års ålder började jag sedan att tävlingsdansa latinamerikanskt och standard dans. Det var träning varje kväll, 3-4 timmar och sedan tävling på helgerna. När jag var 16 år gammal flyttade jag från Gävle till Stockholm. Jag gick dansestetisk linje på gymnasiet och fick på så sätt ägna mig ännu mer åt dansen. Dessutom så tog jag dansklasser på Balettakademin i Stockholm. Jag slutade att tävlingsdansa 2005.
- Jag är otroligt tacksam för mina föräldrar som har stöttat mig under alla dessa år.

Vad är det bästa med dans?
- När jag dansar så får jag en härlig känsla inom mig. Jag älskar att röra mig till musik. Dans är som balsam för själen, jag kan släppa allt annat och fokusera.

- Det jag uppskattar med pardans är känslan och närheten mellan människor.
Olika dansstilar bidrar till skådespeleri och det tycker jag om. Rumba är tex kärlekens dans.

Let´s dance - hur började den resan och vad har den bidragit i ditt liv?
- Tony Irving som är formaren till konceptet rekommenderade mig.
Det jag uppskattar mest med konceptet är att jag får coacha en människa till utveckling och det är fantastiskt att få vara delaktig på den resan.

- Jag har lärt mig mycket om mig själv och kan nu lättare hålla ett gott tillstånd i ett högt tempo. Jag har blivit tuffare, modigare och kan ta människor på ett bättre sätt.

- När jag vann Let´s Dance för första gången 2007 tillsammans med Martin Lidberg, så var det första gången som jag undervisade.

När gick du SAFE Aerobics/Dans utbildning och varför?
- Jag gick den i juni 2009 i Göteborg efter att ha tränat gruppträning regelbundet under en längre tid. Gruppträning är för mig otroligt mycket glädje och det är avslappnat. Pedagogiken skiljer sig från dansen och det bidrar till att det blir bra träning. Det jag främst har tagit med mig från SAFE utbildningen är att det räcker med enkelheten.

Har du andra utbildningar inom träning?
- Jag går just nu Idrottslärarutbildningen på GIH och är inne på min 4:e termin.
Detta är ett sätt att bygga min framtid inom träning och hälsa och det ger mig en trygghet.

Hur ser din karriär ut idag?
- Let´s Dance har självklart bidragit till en bättre marknadsföring för min del.
Idag arbetar jag med företagsevents och hälsoresor, undervisar på olika evenemang och så medverkar jag på Tony Irvings shower.
Vi dansare vill gärna dela med oss och jag är glad att jag får möjligheten att göra det idag. Jag brinner för fysisk aktivitet och vill gärna jobba mer med det i framtiden.

Vad utmärker en bra dansare?
- Närvaro och att hon/han kan förmedla en känsla samt god teknik.
Min förebild är Karina Smirnoff från Ukraina som dansar latinamerikanskt.

Vad är du mest stolt över i din karriär?
- Det är mina vinster i Let´s Dance samt min placering i Blackpool Dancefestival 2004, som är en av de största i världen. Det är 300 par som deltar i tävlingen och jag och min partner kom precis utanför semifinalen, där det är 12 par som går vidare.

Vad är ditt nästa steg i karriären?
- Jag vill i framtiden arbeta med dans, träning och hälsa i någon form med en önskan om en viss stabilitet och fast grund.

 

Back to top