Skip navigation

Michael Genberg


Detektiv med fokus på att locka fram det bästa ur alla!

Michael Genberg är SAFE licensierad Personlig tränare som älskar utmaningar.

- Som personlig tränare utvecklas jag hela tiden. Det är som ett detektivarbete där jag ska locka fram det bästa ur mina kunder. Jag älskar att få dela glädjen med någon annan när de lyckas och arbetet som personlig tränare är fritt där jag själv lägger upp min tid, säger Michael.

Utbildning ger trygghet
Michael blev tillfrågad av Susanne Lanefelt att börja jobba hos henne som PT.
- Jag saknade en gedigen utbildning och ställde mig frågande till att hon ville anställa mig, säger Michael. Efter några år så upplevde Michael att han saknade stabilitet, trygghet och något att luta sig tillbaka på, så han valde att gå SAFE:s personlig tränareutbildning.
- Det var ett självklart val för mig då många kollegor hade en god erfarenhet av utbildningen och SAFE var ett erkänt varumärke, säger Michael.
Efter SAFE utbildningen så började Michael att arbeta som PT på SATS i Sickla där han arbetade fram till år 2010. Därefter så startade han sitt eget företag.
- Jag var i behov av en förändring. Tyvärr så blev företaget inte så framgångsrikt som jag hade önskat mig så jag gick tillbaka till SATS, säger Michael.

Tävlar mot sig själv
- Jag är en sann tävlingsmänniska som älskar att tävla mot mig själv, säger Michael.
Michael började som 5 åring att träna badminton och det höll han på med fram till 25 års ålder. När han var 13 år kom hockeyn in i bilden och i tillägg till detta så tränade han även taekwondo.
- Styrketräning har alltid varit en stor del av min träning så det var naturligt för mig att börja tävla i bodybuilding, säger Michael.1998 deltog Michael i sin första tävling på Luciapokalen där han kom på 9:e plats av 15 deltagare. Efter det tävlade Michael både i Luciapokalen och på SM innan han la tävlandet på hyllan.
- Jag har sedan dess arbetat som coach i dessa sammanhang då familjeliv och annat har fått prioriterats istället för tävling, säger Michael.

I ständig utveckling
Michael älskar utmaningar och vill hjälpa människor att skapa en bättre balans i livet i form av träning, näring, vila etc. Han har vidareutbildat sig till massageterapeut och kinesiolog vilket bidrar till ett mer holistiskt tänkande med fokus på helheten.
Idag arbetar Michael 50 % som PT och 50 % som kinesiolog. I tillägg till detta så arbetar han även som coach på landslagsnivå inom Bodybuilding och Fitness.
- Det är viktigt att jag själv tycker att jag är bra i mitt arbete och för att uppleva det så behöver jag kunna möta mig själv. Jag föredrar att ha ca 5-6 kunder/dag för att kunna behålla en god kvalitet och närvaro, säger Michael.
Michaels nästa mål är att vinna VM i Longdrive Golf 2012.
- I dagsläget är jag rankad 23:a i Longdrive Golf i Europa av ca 100 deltagare och har sedan år 2010 haft en egen tränare. Jag har slagit 337 meter som längst, säger Michael.
Förutom det så är Michaels nästa utmaning att han ska arbeta som fysio – och näringsterapeut för Schubert Motorsport i januari i Dubai.
- Livet är fullt av utmaningar och möjligheter, det gäller bara att ta för sig, säger Michael

 

Back to top