Skip navigation

Moha Frikraft


Moha Frikraft har drivkraft!

Moha Frikraft gick vår SAFE Personlig tränare utbildning i december 2010. Hon har en förlossningsskada som gör att hennes högra sida av kroppen fungerar sämre. Idag kan hon dock sitta och gå kortare sträckor samt att hon pratar med lättare talsvårigheter. Läs mer om Moahs liv och framtidsplaner.

Hur ser en typisk dag ut för dig Moha?
- Jag vaknar kl 09.00, äter frukost, borstar tänderna och går sedan till gymmet. Jag tränar olika träningsformer beroende på mitt humör. Tycker väldigt mycket om box. Oftast så tränar jag på SATS St Eriksbron eller SATS Fridhemsplan. Efter det går jag hem till mina djur, har 3 hundar, 2 katter och en kanin. Hundarna behöver mycket motion så dem är jag ute med minst 2 ggr/per dag. För övrigt så tycker jag om att skapa musik och har mycket kommunikation via mail. På kvällen roar jag mig framför något intressant tv program.

Lever du ensam?
- Jag har i dagsläget ingen pojkvän utan lever med mina djur och till min hjälp har jag assistenter.

Varför och när bestämde du dig för att utbilda dig till personlig tränare?
- Jag ville redan bli personlig tränare när jag utbildade mig till kostrådgivare, fast den utbildningsorganisationen hade svårt att ta emot deltagare som satt i rullstol. Min assistent hade hört talas om andra personer med funktionshinder som hade gått utbildning hos er på SAFE så jag kontaktade er.

Har du andra utbildningar inom träning?
- Jag är licensierad kostrådgivare.

Har du några förebilder eller motton som du lever efter?
- Nja, inte vad det gäller träning men i livet så är det sångaren Magnus Carlsson, säger Moha och ler stort.

Vad önskar du arbeta med i framtiden?
- Jag vill och ska starta eget! Jag vill möta och hjälpa andra människor till ett bättre liv.

Vad är du mest stolt över i ditt liv?
- Min envishet, positivitet och drivkraft - utan de hade det varit en större utmaning för mig i samhället med dess värderingar.

 

Back to top