Skip navigation

Paulus Wallentin


Ny karriär genom SAFE!

Paulus Wallentin är SAFE Licensierad Personlig tränare som lyckats göra sin hobby till sin karriär. Här kan du läsa hans historia!

Att omvandla sin hobby till sin karriär låter smart, hur gick det till?

- Min uppväxt bestod till stor del av fotboll, som bäst spelade jag i juniorallsvenskan. I övre tonåren blev jag dock alltmer intresserad av styrketräning och det var också det som senare ledde mig in på att börja jobba lite extra i receptionen på ett av SATS många träningscenter. Att jobba i den miljön påverkade självklart mig i mitt val att vidareutbilda mig inom SAFE. Så det var så det började, sedan tickade det på och jag blev en del av SATS Sicklas team för Personliga tränare. Att vara del av ett team har, för mig, varit väldigt viktigt för att bli sporrad och utvecklas som PT. Jag blev kvar inom SATS i ca 3 år innan jag kände att det var dags för mig att utvecklas vidare.

Vad jobbar du med idag?

- Sedan två år tillbaka jobbar jag heltid som Personlig Tränare på Master Training Gym. Jag jobbar aktivt med kunder ca 130 timmar per månad. Utöver detta är jag även anställd av Svenska Fotbollsakademien som fystränare. I denna roll är jag konsult och fakturerar mitt egna bolag. Detta görs främst kvällstid.

Vad är det som är speciellt med ditt yrke?

- Det är en väldigt fri roll där jag kan planera mina dagar själv, det kan jämföras med att frilansa fast man har en trygghet i själva anställningen i sig. På grund av denna form är det även ganska sårbart, man lever väldigt mycket på sin relation till kunderna. De som är duktiga på relationsbyggande är de som lyckas med sin karriär som PT.

Varför har du valt att jobba som PT?

- Jag älskar människor och drivs av att hjälpa människor att utvecklas. Det är just tillfredsställelsen i att se sina kunder lyckas med sina mål och att gå igenom olika utvecklingsfaser som gör det här jobbet så kul!

När gick du SAFE utbildning?

- 2003 gick jag deras grundutbildning till Styrkeinstruktör främst av eget intresse, jag kände att jag ville utveckla min egna styrketräning och det gav mersmak. Senare samma år, efter att ha jobbat som styrkeinstruktör i ungefär ett halvår, gick jag deras utbildning till Personlig Tränare. Genom SAFE´s utbildningar har jag lärt mig grunderna och mitt mest bestående intryck av SAFE är dess enormt kompetenta lärarteam. Sedan har jag även gått deras vidareutbildningar för personliga tränare.

Vad har du gått för andra utbildningar inom träningsområdet?

- Jag har gått flera inspirationsföreläsningar samt utbildning inom bl a Kettlebells av Eleiko. Jag tror att det är bra att bredda sin kompetens och som PT behöver man ibland inspireras av t ex elitidrottsvärlden för att höra om vilka utmaningar de möter i sin vardag. Hade jag tid skulle jag gå mer på denna typ av föreläsningar.

Varför har just du lyckats med din karriär som PT?

- Framförallt tror jag att det handlar om att jag älskar människor. Jag har en god förmåga att kunna läsa av kundens nivå och behov. Jag är också lyhörd för mina kunder och tror att jag oftast lägger utmaningen på rätt nivå. Detta är viktigt eftersom kunden gärna vill känna att han/hon utvecklas och uppnår mål och delmål med sin träning.

Vad är ditt nästa steg i din karriär?

- Jag har en vision om att jobba med elitidrottsmän/kvinnor på ett mer uttalat sätt än idag. Jag gillar Svenska Fotbollsförbundets tanke med att skapa morgondagens landslagsmän. Det ställer stora krav på att vara helhetstäckande både vad gäller kost, träning och det sociala. Det är också en tillfredsställelse att få jobba med ungdomar eller juniorer.

- Jag är en person som ständigt vill utvecklas, min drivkraft är stark och jag ger mig sällan till tåls. Att fortsätta att ha en variation i mitt arbetet är önskvärt, kanske att kunna jobba med rena PT-kunder 25% av min tid, som lärare/utbildare 25%, med utvecklingsarbete liknande det i Svenska Fotbollsförbundet 25% och att skriva inom träningsområdet 25%. Detta är ju en dröm men varför inte!

Vad är du mest stolt över i din karriär?

- Människor jag har lyckats hjälpa, personer som har lyckats med att uppnå sina personliga mål – det är jag stolt över!

 

Back to top