Skip navigation

Kommunikologi©

Utbildning i Kommunikologi

Här lär du dig analysera, evaluera och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete i alla branscher och på olika systemnivåer som individ, relation, grupp och organisation

 

På SAFE erbjuder vi fyra moduler av utbildning i Kommunikologi. Du startar med modul 1, modul 2 & 3 kan byta plats med varandra och därefter går du modul 4 för att erhålla Basic Level certifikat.

 

Utbildningpaket

Boka 2 moduler eller fler och få specialpris på alla moduler i utbildningen i Kommunikologi Basic Level.

5 900 SEK/modul

Ordinarie pris 6 800 SEK/modul

 

Du anmäler dig separat till varje modul.

 

Modul 1

Modul 2

Modul 3

Modul 4


 


 

Definitioner av Kommunikologi©


 • Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring- när all upplevelse och allt beteende är valt definierat, beskrivet och förstått som kommunikation.
 • Läran om det som är gemensamt i förändrings- och utvecklingsprocesser.
 •  

  Kommunikologi är en disciplin (kunskapsområde) som studerar andra discipliner som bland annat pedagogik, vägledning, hälsa, terapi, förhandling, samarbete och ledarskap. Genom sammanfattning av fackkunskap har nyckelfaktorer inom förändrings- och utvecklingsprocesser identifierats, tydlig- och tillgängliggjorts.

   

  Ordet kommunikologi betyder läran om det som är gemensamt.

   

  Kompetens

  Utbildning i Kommunikologi leder fram till en tvärdisciplinär modern kompetens. Som kommunikolog kan du analysera, evaluera och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete i alla branscher och på olika systemnivåer som individ, relation, grupp och organisation.

   

  Om utbildningen

  Utbildningen är uppbyggd i moduler och varje modul pågår i 5 dagar. Du startar med modul 1, modul 2 & 3 kan byta plats med varandra och därefter går du modul 4 för att erhålla Basic Level certifikat.

   

  Under modul 1, 2 och 3 går vi igenom hela materialet i utbildningen och under modul 4 tränar vi på integrering av och en fördjupad förståelse för materialet.

  För att ge förutsättning till ett effektivt lärande och en hög kompetensnivå så består utbildningen av varierade pedagogiska aktivitetsramar. Några exempel på aktiviteter är föreläsningar, demonstrationer, kommunikologisk analys/filtrering, träning under vägledning, erfarenhetsutbyte, reflektion, översättning och överföring av kunskap/kompetens.

   

  Egenutveckling, samarbetsträning och ledarutveckling föregår som en kontinuerlig process under utbildningen.

   

  Vår utbildning är kompatibelt med utbildningsprogam i Kommunikologi på Skandinavisk Institutt for Kommunikologi.

  Back to top