Skip navigation

Mer om utbildningen

 

Du blir bra på det du gör

Hos oss får du sätta teori i praktik genom att öva på att ge andra deltagare och externa kunder kostråd. På så sätt får du testa på yrket redan under utbildningen och chansen att utvecklas i din framtida roll. 

 

Passar dig - oavsett vilket syfte du har

Utbildningen kräver inga förkunskaper. Du kan vilja starta en ny karriär, vidareutvecklas i din nuvarande yrkesroll eller komplettera dina kostkunskaper som tränare eller instruktör. Det kan också vara så att du bara vill lära dig mer för din egen skull. Det behöver inte vara svårare än så. Du är självklart lika välkommen oavsett.

 

Experter som lärare

Lärarteamet består av personer med stor ämnes- och yrkeskompetens. De översätter kontinuerligt invecklad forskning så att resultaten, som annars kan verka röriga, blir tillgängliga och spännande. De bjuder på sig själva och jobbar aktivt för att stämningen i klassen ska vara trygg och tillåtande - allt för att underlätta ditt lärande och väcka din nyfikenhet.

 

Senaste materialet

Vi ligger i framkant och ser det som en självklarhet att presentera senaste forskningen i form av vårt utbildningsmaterial. Materialet trycks enskilt inför varje utbildningsstart, vilket ger oss möjligheten att justera in i det sista.

 

Samarbetsparters som du har användning av

Under utbildningen kommer du att arbeta i kostberäkningsprogrammet Dietist XP som du har möjlighet att köpa till ett förmånligt pris efter avslutad utbildning. Du får även träna kostnadsfritt på SATS under hela utbildingen. Ytterligare partners är bland annat Linkura och SISU Idrottsböcker. Läs mer om samarbetspartners.

 

Vikten av din kostrådgivarelicens

För att bli licensierad kostrådgivare av SAFE krävs både godkänt praktiskt och teoretiskt prov. Licensen är ett kvitto på det du lärt dig under utbildningens gång. Det är också en kvalitetsstämpel där vi intygar att du genomfört en seriös utbildning av högsta kvalitet.

 

Ingår i PT360

Utbildningen ingår i helhetsutbildningen PT360. En PT-utbildning som läses på deltid under ett halvår. Efter avslutad PT360-utbildning har du möjlighet att både licensiera dig som personlig tränare och kostrådgivare. Läs mer om PT360.

 

Utbildningens innehåll 

-Fysiologi (övergripande om kroppen, energiomsättning och matspjälkning)

-Kommunikation

-Källkritik

-Näringslära

- Kost vid träning och kosttillskott 

-Om dieter inom kost

-Livsstilsförändringar 

-Livsstilssjukdomar

-Matallergier och intoleranser

-Mat för grupper; gravida, vegetarianer m.fl.

-Livsmedelsvetenskap (om matlagnings påverkan och ex. tillsatser)

-Mat och miljö

-Kostregistrering och näringsvärdesberäkningar  

-Praktiska övningar och kostkonsultationer 

 

Anmäl dig här

Back to top