Skip navigation

Obstacle course race trainer

Foto: Jonathan Dart

Cert. Obstacle course race trainer

 

Tough Viking och Thoughest är bara några av arrangörerna av de mer och mer populära Obstacle Course Race- OCR lopp - som genomförs över hela världen.Vi ser ett ökat och stort behov av utbildade instruktörer, som kan grunderna inom hinderbaneträning och förmedla och inspirera andra i sin träning.


I samarbete med MIT Fitness har vi skapat en utbildning där lär du dig teknik-grunderna inom OCR; dra, hoppa, klättra, åla, krypa och springa samt hur du lär ut och tränar andra. Du får också en grundläggande genomgång av kroppens anatomiska uppbyggnad och funktion för att förstå helheten med den funktionella hinderbaneträningen. Efter genomförd utbildning har du möjlighet att certifiera dig genom ett teoretiskt och praktiskt prov. 

 

Pris:

OCR-trainer-utbildning: 4 450 SEK inkl. moms

Certifiering: 1500 SEK ink. moms

 

Camilo Lattof

Camilo älskar utmaningar och tävlar OCR runt om i världen. Med sin kompetens som Lic. PT och stora passion för träning är han grundare av MIT Tough Team som idag har över 600 medlemmar i 8 länder. 2015 var han en av utmanarna i Ninja Warrior Sverige, och han kom ända till semifinal. Camilo sågs även som expertkommentator på Toughest svenska lopp under 2015. 

Utbildningens innehåll
14 timmar fördelade på två dagar:

  • Förutsättningar för OCR
  • Anatomi och fysiologi
  • Träningsplanering
  • Praktisk träning i hinderbana

- Teknik

   Dra, hoppa, klättra, krypa och springa

- Fyspass

   HIIT

   Styrka


Förkunskaper

Intresse och viss vana av hinderbaneträning.

Back to top