Skip navigation

Mer om utbildningen

Mer om PT-utbildningen

 

> Fem råd till dig som vill bli PT

 

Marknadens längsta och mest kompletta utbildning

Vi har valt att arbeta med lärarledd undervisning hela vägen - från teoriutbildning till praktisk PT-utbildning. Hela 320 timmars undervisningstid ingår där ämnesvalen och fördjupningarna är noga avvägda för att täcka en helhet och göra dig till marknadens attraktivaste tränare. Vi lägger mycket tid på att praktiskt utöva yrket och devisen ”Learning by doing” får ett nytt ansikte i och med denna utbildning.

 

9 av 10 får jobb efter avslutad utbildning!

Undersökningar har visat att mer än 90 % av våra licensierade deltagare får arbete direkt efter sin utbildning hos oss. Det kan vi nästan kalla jobbgaranti. Vi har lång erfarenhet av träningsbranschen och av att utbilda personliga tränare. Vi vet vad du som personlig tränare behöver, vad dina kunder efterfrågar och vad arbetsgivaren kräver.

Digitalt utbildningsmaterial

Till din hjälp finns både digitala lösningar och traditionellt utbildningsmaterial – allt för att bidra till att maximera din inlärning. Genom vårt webbaserade verktyg kan du ta del av vår stora övningsbank med rörliga filmer, föreläsningar och teoretisk fakta. Detta ger dig möjligheten att anteckna och skriva direkt i din laptop, smartphone eller läsplatta när det passar dig.

 

Välrenommerat utbildningsteam

Våra lärare har unika kunskaper inom pedagogik, kommunikation och ämnesspecifika områden. Målet är att du som elev ska kunna utvecklas fullt ut i den takt du själv önskar. För att göra utbildningarna så verklighetstrogna som möjligt har vi krav att samtliga lärare jobbar aktivt i träningsbranschen. Alla våra lärare har självklart en gedigen och grundlig utbildning inom sina kompetensområden.

 

Alltid uppdaterade

Vi strävar efter att alltid hålla både oss själva och dig uppdaterad inom de senaste forskningsrönen och träningstrenderna. Inför varje utbildningsstart ser vi till att ha de rykande nya teorierna och praktiska momenten färdiga att presenteras. Genom det digitala webbaserade utbildningsmaterialet kan du på egen hand hålla dig uppdaterad med det senaste och ta del av nyheter/trender inom träning och hälsa.

 

Originalet är bäst

Sedan starten i början av 1990-talet har vi utbildat flest personliga tränare av alla och detta tyder på att vi håller hög kvalitet med många nöjda deltagare. Genom åren har vi kopierats av många andra företag och det är så klart ett tecken på att det SAFE gör är riktigt bra. Med lång erfarenhet inom PT-utbildningar vet vi vad som krävs för att bli en framgångsrik tränare.


"Det är en praktisk utbildning med mycket fokus på att jag som tränare ska kunna möta och leda andra människor. Lärarna är otroligt engagerade och passionerade och bjuder både på sin kompetens som sig själva. Det är en bra blandning mellan teori och praktik och våra gemensamma trivselregler bidrar till trygghet för mig som deltagare under resans gång. Genom denna utbildning har jag även mött vänner för livet! "
- Lee Baxter, Fys - och målvaktstränare AIK

 

Så in i Norden!
Vi utbildar inom hela Norden. På detta sätt finns det många utbildningsalternativ gällande språk, datum och lokalisation som passar dig. Med andra ord finns vi där du finns.

 

Starka samarbetspartners

Vi är Nordens ledande utbildningsföretag och har därför också knutit oss an de allra mest eftertraktade samarbetspartnerna. Vad sägs om Polar, SATS, Exor Live och SISU idrottsböcker? Via våra samarbeten kan vi erbjuda dig som deltagare kostnadsfria träningsmöjligheter och mycket fina förmåner i form av kraftigt reducerade priser på högkvalitativa produkter som en blivande PT kan ha stor nytta av.

 

Ditt utbildningspaket:
- 320 timmar lärarledd undervisning
Steg 1 – Grundläggande teori – förberedelser och instudering via E-learning
Steg 2 – Personlig tränare (192 timmar)
Steg 3 – Kostrådgivare (80 timmar)
Steg 4 – Sälj och coaching (48 timmar)

Back to top