Det är skillnad på nötter och nötter

Nötter* är ett vanligt och enkelt mellanmålsalternativ. Bara för att någonting är nyttigt innebär det inte att du ”kan” äta en obegränsad mängd av det.

Nötter av alla slag är energirika och ett bra energitillskott för dig vars målsättning är att öka i muskelmassa. Speciellt om du har problem att få i dig all energi du behöver för din viktökning.  Är du däremot på jakt efter en viktminskning bör du se upp med mängden du stoppar i dig då 100 g nötter innehåller;

Detta kan du jämföra med att du för 600 kcal kan äta 350 g kokt potatis samt 300 g tillagad kycklingfilé.

Näringsmässigt är nötter rika på enkelomättat fett, protein, E-vitamin, kalcium, magnesium och zink.

Av olika anledningar är nötter någonting som många säger sig är lätt gå runt och småäta av. Tänk på att det blir snabbt energi av dina utspridda nävar nötter. Detta kan både vara en för- och en nackdel, beroende på din målsättning. Vissa har svårt att gå upp i vikt och andra ner. Rent näringsmässigt är nötter hursomhelst ett bra inslag i vår kosthållning.

* Nötter är ett slarvigt uttryckt då enbart hasselnötterna i exemplet ovan räknas botaniskt sett som en nöt. Pistasch, valnötter och mandeln är stenfrukter, jordnötterna är en baljväxt och cashewnötterna är ett frö. Kan vara bra att veta vid allergier då personen alltså per automatik inte är allergisk mot samtliga då de innehåller olika allergener.