Först ut! Safe Education stärker sin
PT-utbildning med delegerad licensieringsrätt

I takt med det ökande intresset för att anlita en PT har det ställts högre krav på personliga tränares kompetens. För att möta den stora efterfrågan men också för att stärka PT-yrket, höja nivån och säkra kvaliteten på Sveriges personliga tränare har Almega Friskvårdsföretagen tidigare i år utsett ett kompetensråd som granskat ansökningar från PT-skolor angående delegerad licensieringsrätt. Styrelsen för Friskvårdsföretagen har nu fattat sitt beslut. Vi kan med stor glädje meddela att vi är en av de första skolorna som fått delegerad licensieringsrätt och därmed möjligheten att licensiera personliga tränare på en högre nivå med nationell licens.

”Personlig tränare är ett riktigt framtidsyrke och det är viktigt för oss att vara med och driva utvecklingen framåt för en mer trygg och professionell yrkesroll som PT. Därför är vi otroligt glada och stolta att vi har blivit godkända och kan fortsätta vårt arbete för att erbjuda den bästa PT-utbildningen”, säger Anette Elmhag, VD på Safe Education.

Fler av de stora aktörerna har uttalat sig och säger att de endast kommer anställa personliga tränare med nationell licens i framtiden och antagligen kommer fler aktörer att tänka likadant.

Funderar du på att bli licensierad Personlig tränare? Detta är ytterligare en anledning att välja just oss. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad att förverkliga Din dröm.

Läs gärna mer på Friskvårdsföretagens hemsida.