INtervju: Nina Hjelmkvist

Från programledare till Licensierad Personlig Tränare

Nina Hjelmkvist känner du nog bäst igen som programledare på SVT:s barnprogram Bolibompa. Mindre känt är att Nina nyligen genomfört vår utbildning Lic. Personlig Tränare som den träningsentusiast hon är. Vi har fått en pratstund med Nina där hon berättar om hennes nya karriär och vad hon tyckte var det bästa med sin utbildning på Safe Education.

Hur jobbar du med personlig träning idag?

Jag hyr in mig på ett gym som ligger i närheten där jag bor, Älta Träningsstudio. Förutom mina PT-klienter så kommer jag även att börja hålla i gruppklasser i år. Det ser jag mycket fram emot eftersom jag älskar att leda och coacha större grupper. Jag jobbar även inne i Stockholm på House of Shapes som PT.

Vad tyckte du var det roligaste med utbildningen?

All kunskap som jag fick och naturligtvis alla härliga människor jag fick lära känna.

Var det något du fick lära dig som förvånade dig?

Jag fyllde 40 år i år och det var ett tag sedan jag satt i skolbänken, så jag måste säga att det som förvånade mig var att jag lyckades få in all information på så kort tid. En sak som verkligen slog mig under utbildningen är hur viktig träning är för barn och ungdomar för att kunna utveckla ett starkt och bra skelett för framtiden, något som jag skulle vilja vara med och påverka ännu mer i dessa dagar när det kommer larmrapport efter larmrapport om att dagens barn och ungdomar blir allt mer stillasittande.

Vad är det roligaste med träning och hälsa?

Det absolut roligaste är att man mår så bra efter träning. Att kunna påverka sitt mående och öka sin kreativitet bara genom att träna är ju helt fantastiskt. Att få peppa och lyfta klienter till högre höjder än de själv trodde var möjligt är grymt roligt också!

Var ser du dig själv om fem år?

Jag vill fortsätta att utvecklas som PT och som jag nämnde tidigare, få inspirera barn och ungdomar till hälsosammare liv skulle vara otroligt roligt och givande. Skulle mer än gärna vilja leda träningsresor. Kombinationen sol och träning är ju oslagbar!

Har dina nya kunskaper även kommit till nytta i ditt jobb som programledare?

När kommer inte nya kunskaper till nytta? Hjärnan mår ju fantastiskt bra av träning och om man vill prestera bättre i sitt liv så är det bara att fortsätta att suga i sig nya kunskaper varje dag.

Hur kom det sig att du valde att studera när du redan hade en karriär inom tv?

Livet är för kort för att bara göra en sak, förutom att programleda så jobbar jag bland annat med att dubba film, skriva manus och jobba bakom kameran. Men de senaste två åren har mitt träningsintresse bara vuxit och när mina föräldrar, min man och min PT frågade om jag hade funderat på att bli personlig tränare, så föddes en tanke inom mig.

Jag har alltid älskat att peppa människor och guida dem i vad de ska göra och äntligen får jag göra det som PT. Dessutom kan jag nu få betalt för det!

Varför tycker du att man ska ta steget och börja studera på Safe Education?

Finns tusen skäl. Du satsar på det värdefullaste du har: Dig själv! Inget att tveka på, bara gör det!

Nina Hjelmkvist kan du följa på Instagram, Facebook eller på hennes hemsida. För att boka Nina som PT kontaktar du henne enklast via mail.