Välj ekologiskt!

Ingen kan ha missat uppdelningen i matbutikerna mellan ekologiskt och icke-ekologiska råvaror. Anledningen till att vi ens behöver ha en ekologisk märkning är för att de icke-ekologiska producenterna använder enorma mängder bekämpningsmedel för att få större skördar, på mindre tid och med mindre svinn. Alldeles för ofta finns där rester av bekämpningsmedel kvar i dessa livsmedel. Denna cocktail av bekämpningsmedel kan störa ditt nervsystem, hormonbildning samt öka risken för cancer. Är du bered att chansa för att spara in några kronor?

Det foder som används till djuren är mer näringsrikt vid en ekologisk märkning, vilket innebär ett högre näringsvärde i den färdiga produkten.  Att handla ekologiskt är definitivt en win-win situation och tänk på att desto fler som väljer att handla eko desto bättre priser kommer det bli på eko-varorna. Tillgång och efterfrågan du vet!

Tips! Börja med att byta ut ditt kaffe, frukt (framförallt banan, vindruvor, äpple), potatis, ägg och kött. Så bidrar du till ett mer hållbar näringskedja.